(Junior) Sales Engineer

(Junior) Sales Engineer

Aqua+ Goor

Wat is vereist?

 • MBO of HBO werk- en denkniveau
 • Beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift, Engelse taal in geschrift
 • Goede communicatieve vaardigheden, technisch inzicht, nauwkeurig
 • Creatieve oplossingen kunnen bedenken en goed kunnen samenwerken
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Wat krijg je?

 • Vanaf € 2.650 bruto p/m (sterk afhankelijk van ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen + 13 ADV-dagen
 • Intern opleidingstraject, aangevuld met externe erkende cursussen
 • Telefoon, laptop, thuiswerkmogelijkheden

Wat doe je?

 • 20% Aangeleverde documenten en tekeningen bestuderen
 • 20% Sprinklerinstallaties ontwerpen
 • 20% Calculaties opstellen
 • 20% Offertes uitwerken
 • 10% Overleg met Accountmanager en Commercieel Manager
 • 10% Productnormen en prijzen updaten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als (Junior) Sales Engineer bij Aqua+ ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en calculeren van sprinkerinstallaties voor klanten. Ook stel je op basis daarvan offertes op om samen met de Accountmanager nieuwe opdrachten binnen te halen. De Accountmanager is het eerste aanspreekpunt voor de klant en jij wordt ingeschakeld wanneer een project interessant is voor Aqua+. Je maakt een ontwerp op basis van aangeleverde tekeningen en het uitgangspuntendocument. Ook calculeer je de materiaal- en arbeidskosten en probeer je op deze manier met een zo gunstig mogelijk prijsvoorstel te komen. Na het ontwerpen en calculeren, stel je een offerte op die je bespreekt met de Accountmanager en eventueel ook de Commercieel Manager. Zij pakken de onderhandelingen hierna verder op. Uiteraard krijg je goede begeleiding en word je opgeleid in de sprinklertechniek, als dat nieuw voor je is.

Tijdens de ontwerp- en calculatiefase, heb je veel contact met onderleveranciers over de materialen die zij voor een project leveren aan Aqua+. Je vraagt prijzen op voor bijvoorbeeld sprinklerpompen, watertanks of grondleidingen. Aqua+ besteedt bepaalde werkzaamheden uit, maar deze zaken moeten wel in de offerte gecommuniceerd worden naar de klant toe. 

Je werkt samen in een team van drie Sales Engineers, twee Accountmanagers en een Commercieel Manager. Ook heb je contact met andere Engineers, Projectleiders en mensen in de werkplaats.

Als je het leuk vindt om op een nauwkeurige manier creatieve oplossingen te verzinnen, en je het een uitdaging vindt om je tijd goed in te delen zodat je alle deadlines haalt, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Sales Engineer
Peter Kapteijn

Op een leuke dag vieren we dat we een belangrijke opdracht hebben binnengehaald. Daarnaast verzin ik een creatieve oplossing voor een installatie, waardoor we een voorsprong krijgen op concurrenten.

Ik heb een minder leuke dag als uit een interne evaluatie blijkt dat een project minder goed is verlopen dan gecalculeerd.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

In een bestaand productiegebouw is een dakvlak niet goed bereikbaar met normale hoogwerkers. Hoe los je dit op?

Je bespreekt het probleem met de montageleider, aangezien hij veel kennis heeft over hoe bouwconstructies in lastige situaties gemonteerd moeten worden. Er blijken grote machines in de ruimte te staan die moeilijk stilgelegd kunnen worden, waardoor hoogwerkers plaatsen geen optie is.

Om te zorgen voor zo min mogelijk verstoring bij de klant, besluiten jullie steigers te bouwen op een deel van de vloer. Je verwoordt goed in de offerte dat dit een duurdere oplossing is, maar dat dit wel zorgt dat de productiewerkzaamheden in het gebouw niet stilgelegd hoeven te worden. Het is dan aan de klant om te bepalen welke optie ze kiezen.

Groeipad

Bij Aqua+ Sprinklersystemen B.V. volg je een uitgebreid intern opleidingstraject, aangevuld met externe erkende cursussen om je vakkennis op peil te houden en andere kennis en vaardigheden te vergroten. Verder wordt interne doorstoom bij Aqua+ gestimuleerd.

Junior Sales Engineer
Medior Sales Engineer
Senior Sales Engineer
Accountmanager

Werken bij Aqua+

Aqua+ Sprinklersystemen B.V. is specialist en marktleider op het gebied van sprinklersystemen. Het bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoudt brandbeveiligingssystemen. Aqua+ is een partner in brandpreventie en biedt oplossingen gericht op sprinklersystemen, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, schuim- en blusgasinstallaties, watermistinstallaties en centrale bluswatervoorzieningen.

Aqua+ is een familiebedrijf, dus je kunt bij alle collega's terecht met je vragen. Dit familiegevoel wordt ook in stand gehouden door de tweemaandelijkse borrel, de zomerbarbecue en het grote personeelsfeest. Daarnaast is Aqua+ een stabiele werkgever: tijdens crisissen hebben ze geen collega's moeten laten gaan. En ook de ICT is stabiel en goed geregeld: je kunt in principe overal je werk doen.

 • Hoofdkantoor in Goor
 • 240 werknemers
 • 12% / 88%
 • Gem. leeftijd 43 jaar
 • Casual chic (op kantoor)
 • Thuiswerkmogelijkheden

Collega's

Imke Plat (33) - Marketing en Communicatie medewerker - Commerciële zaken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Meerdere mensen lieten me weten dat er een vacature online stond die perfect bij mij paste. Na het lezen van de tekst wist ik het: hier wilde ik graag werken. Een prachtig bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden.

Wat was je vorige baan?
Interieurstyliste

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, op het terras zitten, lezen

Matthijs Vast (41) - Projectleider Service & Onderhoud

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na bijna negentien jaar bij een grote multinational gewerkt te hebben, kwam ik met Aqua+ in contact; zij wilden een vestiging in het noorden van het land openen en vroegen of ik daar een rol in wilde spelen. Het informele karakter en de persoonlijke benadering spraken mij erg aan en dit samen met de voorgestelde uitdaging zorgde dat ik niet heb getwijfeld om de stap te maken!

Wat was je vorige baan?
Projectleider ENGIE Services

Wat doe je in je vrije tijd?
Met het gezin en vrienden leuke dingen doen, klussen en leuke activiteiten in de omgeving organiseren.

Frank Braamhaar (55) - Servicemonteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben sinds 1985 werkzaam bij Aqua+. Ik begon als lasser/bankwerker en heb de overstap gemaakt naar de service afdeling, voor doorgroeimogelijkheden. De reden om toen te solliciteren was dat Aqua+ een gezond en leuk bedrijf is.<br />

Wat heb je gestudeerd?
Middelbare technische school

Wat doe je in je vrije tijd?
Mountainbiken

Jan Westenberg (55) - Projecttechnicus Sprinkler S&O

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk hier nu al 25 jaar, toentertijd zocht ik een baan met uitdaging en afwisseling. De werkzaamheden zijn leuk en Aqua+ is een laagdrempelig bedrijf waar collega’s dingen voor elkaar over hebben.

Wat was je vorige baan?
Machinebouw.

Wat doe je in je vrije tijd?
Van alles, en dan vooral buiten: hardlopen, mountainbiken, motorrijden, fietsen en voetballen bijvoorbeeld.

Paul Overbeek (65) - Testmonteur Service & Onderhoud

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na de lagere technische school heb ik gesolliciteerd bij Loodgietersbedrijf Walhof & zonen in 1973 en ik ben nooit meer weggegaan. In 1977 is Aqua+ opgericht en zijn we met vijftien personen begonnen. Het is een erg fijn familiebedrijf waar ik nog steeds met veel enthousiasme werk!

Wat was je vorige baan?
Loodgieter, verwarmingmonteur en sprinklermonteur, allemaal bij Loodgietersbedrijf Walhof.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, fotografie en vakantie vieren.

Niels Korenblik (23) - Engineer Sprinkler 1

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan rondzoeken naar vacatures binnen de engineering. Toen ik op de site van Aqua+ terecht kwam en daar rond ging kijken was ik zeer geïnteresseerd. Na een paar gesprekken bij Aqua+ was het voor mij duidelijk: hier wil ik werken.

Wat heb je gestudeerd?
MBO 4 Werktuigbouwkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, hardlopen en met vrienden wat drinken

Kristel Konst (39) - Manager HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe, positieve uitdaging in mijn werk en kende Aqua+ al via via. Toen er een vacature bij HR vrijkwam, heb ik na een telefoontje met een kennis die er al jaren werkte gesolliciteerd. Het feit dat Aqua+ groeit en veel investeert in haar werknemers vind ik erg mooi en dat trok me dus aan!

Wat was je vorige baan?
Senior HR Adviseur - Wouter Witzel EuroValve

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden (borrelen & eten), erop uit met mijn kinderen, en reizen.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met Commercieel Manager + HR
± 1 week
Tweede gesprek met Commercieel Manager + Sales Engineer
± 1 - 2 dagen
Referentiecheck en voorstel
± 1 - 2 dagen
Je hebt de baan!

Interessante baan?